تعمیر و سرویس پمپ آب

تعمیر و سرویس پمپ آب را می‌توان به عنوان یکی از کار های تخصصی دانست چرا که برای تعمیر یک پمپ آب باید علاوه بر تخصص بالا علم  آگاهی کافی برای تعمیر آن را نیز باید در بر داشت. آشنایی با قطعات و اصول عیب یابی و شیوه های تعمیر در انواع پمپ متفاوت است. همچنین به علت کاربرد بالای پمپ های آب امکان خرابی و ایجاد مشکل در آنها بیشتر شده و به نسبت، نیاز به تعمیر نیز افزایش یافته است.  

تعمیر و سرویس پمپ آب

نانوک صنعت و انجام کار تعمیر و سرویس پمپ آب

 از این رو یکی از صنعت های موفق ایرانی با نام (نانوک صنعت) با داشتن کادری مجرب و با تجربه این اطمینان را به شما می‌دهد که درعرضه تعمیر و سرویس پمپ آب به صورت تخصصی آماده ارائه هر گونه خدمات حرفه ای می‌باشد.

تعمیر تخصصی پمپ آب

در این بخش قصد با مطالبی مفید قصد داریم تا حد زیادی به رفع مشکلات احتمالی در پمپ ها بپردازیم. از جمله مشکلات رایج در پمپ ها می‌توان به مواد زیر اشاره کرد:

  • خاموش نشدن پمپ آب خانگی و کارکرد طولانی مدت آن
  • وجود اختلال در تنظیمات فشار شیر کنترل پمپ آب
  • خاموش و روشن شدن زیاد و غیرمعمول پمپ
  • کاهش باد داخل منبع تحت فشار
  • گیرپاژ کردن پمپ
  • آب‌دهی پمپ

خاموش نشدن پمپ آب خانگی و کارکرد طولانی مدت

از مهم ترین علل این مشکل نصب غیراصولی پمپ آب است. البته باید توجه داشت که ست کنترل پمپ یا اتومات مکانیکی پمپ هم اگر دچار مشکل شود عاملی موثر است. جهت عیب یابی دقیق این مشکل توصیه می‌شود با متخصصین نانوک صنعت مشورت کنید.

وجود اختلال در تنظیمات فشار شیر کنترل پمپ آب

در این  مورد هم باید به عواملی که اختلال ایجاد کرده است توجه کنید که مواردی همچون:

  • وجود مکش بالا در پمپ
  • هوا گرفتن پمپ یا وجود هوا در قسمت مکش پمپ آب
  • وجود خرابی در پروانه‌ها پمپ یا وجود جسمی خارجی بین پره‌های آن
  • معیوب شدن مخزن تحت فشار پمپ آب
  • وجود رسوبات در داخل و در قسمت ورودی آب به پمپ

از آنجایی که هوای موجود در پمپ رایج ترین مشکل در تنظیمات فشار است پس در مرحله اول تعمییر تخصصی هواگیری پمپ را انجام دهید. در صورتی که با عوامل دیگر مواجه شدید به تعمیر تخصصی تحت نظر مشاور ارجاع کنید.

خاموش و روشن شدن زیاد و غیرمعمول پمپ

مطمئنا در بسیاری از پمپ ها این مشکل به وجو آمده که پمپ در حال کار، بیش از حد معمول روشن و خاموش می‌شود در چنین مواقعی باید بدانید که علت اصلی در خرابی یا عدم تنظیم شیر کنترل است. پس به عنوان اولین قدم به این قطعه رسیدگی کنید. لازم به ذکر است اگر شیر کنترلی دچار عیب و نقصی شود نمی‌تواند فرمان درستی به پمپ بدهد که در پمپ در چه فشاری روشن و در چه فشاری خاموش شود.

سریع ترین راه برای رفع تخصصی خرابی شیر کنترل:

  • تنها یک شیر را باز کنید.
  • محفظه رویی شیر کنترل را بردارید.
  • پیچ های موجود برای تنظیم فشار پمپ هستند، با چرخاندن آنها فشار مورد نیاز را تنظیم کنید.

نکته: خرابی در کنتاکت‌ها، منبع تحت فشار و … نیز باعث مشکل در شیر کنترل می‌شود به همین دلیل بهتر است برای اطمینان از درست شدن پمپ و عدم ایجاد مشکلات بیشتر با یک کارشناس تخصصی ارتباط بگیرید.

کاهش باد داخل مخزن تحت فشار

بدون در نظر گرفتن نوع و لیتراژ مخازن تحت فشار می‌توان گفت از موثرترین قطعات پمپ محسوب می‌شود. چرا که باعث می‌شود شیر کنترل پمپ آب در زمان و فشار مناسب روشن شود، در نتیجه از کارکرد اضافی پمپ جلوگیری می‌کند.

تحمل تیوپ داخل مخازن بزرگتر بین 10 الی 16 بار می‌باشد. برای تنظیم باد داخلی مخزن های بزرگ معمولا میزان باد موجود را یک بار کمتر از میزان ماکسیمم بر روی پرشر سوئیچ پمپی تنظیم می‌نمایند مثلا اگر ماکسیمم فشار آب ساختمان بر روی 5 بار تنظیم گردیده است، باد موجود در داخل مخزن 4 بار تنظیم می‌گردد.

در نتیجه بهترین زمان تنظیم باد منبع تحت فشار قبل از نصب پمپ بر روی سیستم لوله کشی ساختمان می‌باشد.

گیرپاژ کردن پمپ

برای اینکه موتور دچار گیرپاژ نشود لازم است بدانید که با تحقیقات انجام شده دلایل اصلی این مشکل:

  • زنگ زدن قطعات پمپ

قطعاتی که ممکن است در معرض گرفتگی و مکش هوا قرار بگیرند، پره‌های داخلی محفظه پمپاژ و پروانه‌های پمپ هستند که بهتر است برای رفع خرابی آین قطعات را تمیز و پاکیزه نگه دارید.

  • خرابی بلبرینگ

خرابی بلبرینگ نیز عاملی اثر گذار برای گیرپاژ شدن موتور است. به این دلیل که پمپ دائما در حال روشن و خاموش شدن است و این روند به طور مداوم باعث آمپر کشیدن موتور می‌شود که در نهایت‌ بالا رفتن هزینه برق و سوختن الکتروموتور را به دنبال دارد.

  • ورود اجسام خارجی داخل پروانه‌های پمپ آب

بهترین روش برای جلوگیری از ورود اجسام خارجی به داخل پروانه ها به دو صورت میتوان این کار را کرد; مورد اول قرار دادن فیلتر قبل از ورودی آب پمپ و سرویس پمپ آب، مورد دوم تمیز کردن پره‌های پمپ.

آب‌دهی پمپ

وجود نشتی در پمپ های آب معمولا در داخل و خارج از کاسه نمد رخ میدهد مواردی که نشان دهنده آبدهی پمپ است به شرح زیر است:

  • افت فشار آب
  • خاموش و روشن شدن پی در پی پمپ
  • افزایش شمارشگر کنتور و هزینه بالای برق
  • وجود حباب در آب مصرفی

افت فشار آب یا کمبود آب همواره مشکلی است که باعث ایجاد نشتی و نوسانات ناهماهنگ در ساختمان ها می‌شود از این رو اگر پمپ ها مدوام مورد استفاده قرار بگیرند مسلما از این مشکل به دور نخواهد بود. اما سوال این است که چگونه میتوان نشتی آب و یا حتی آبدهی پمپ را گرفت و از آن رها شد؟

برای رفع این مشکل شما می‌توانید با آچا پیچ های تعبیه شده را باز کنید و تمیز کنید همچنین در صورتی که رزوه آنها خرابی داشته باشد باید تعویض گردد.

رسوب گرفتگی و پوسیدگی نوار دور لوله ها در علت اصلی خرابی اتصالات خارجی که شامل لوله اتصال مخزن به ورودی پمپ  و اتصال خروجی پمپ به سیستم لوله کشی ساختمان است به علاوه وجود فرسودگی و نشتی در هر قسمت باعث کاهش فشار آب می‌شود.

مهم اینکه با روشی آسان اما تخصصی می‌توان لوله ها را از اتصال جدا کرد، اگر رسوب گرفتگی وجود داشت آن را تمیز کنید و نوارهای دور لوله را هم جدا کرده و با بستن نوار جدید اتصال را دوباره انجام دهید اگر لوله ها پوسیدگی زیاد دارند آنها را تعویض نمایید.‌‌

لیست قیمت تعمیر و سرویس پمپ آب 1402

لیست قیمت سرویس پمپ آب 1401​